Kirjoittaja

maanantai 9. huhtikuuta 2018

Jotain uutta, jotain modernia, jotain persoonallista, jotain valkoista

Nykypäivän morsian ei välttämättä haaveile perinteisestä, muhkeasta ja tyllihelmaisesta kermakakkuleningistä vaan yhä useampi haluaa valita juhlapäiväänsä modernimman vaihtoehdon. Tämän olen huomannut tuttavapiirissäni Suomessa ja sama ilmiö näyttää olevan pinnalla myös täällä Espanjan suunnalla.

Asiaan on havahduttu myös I Feel Nutissa, jossa lanseerataan pian ensimmäinen häämallisto moderneille morsiamille. Uudelle mallistolle perustetaan oma, uusi brändi nimeltään Azala Novias.

Häämallisto valokuvattiin juuri kuluneena viikonloppuna Barcelonassa, mutta tuotteiden markkinointi aloitetaan vasta hieman myöhemmin. Olen saanut kuitenkin luvan antaa blogissani pientä esimakua tulevasta mallistosta.





Nuorekkaaseen ja raikkaaseen Azala-mallistoon kuuluu mm. useita täyspitkiä valkoisia leninkejä, leveälahkeiset juhlahousut, tyylikkäitä röyhelöisiä ja kiilteleviä puseroita sekä täyspitkä, takkimainen satiinileninki. Lähes kaikki tuotteet olivat väriltään valkoisia tai luonnonvalkoisia, lukuunottamatta paria tuotetta, joihin oli käytetty raikkaita kukallisia kuoseja.

I Feel Nut -yrityksen omistaja Maite vastaa suurimmaksi osaksi mallistojen suunnittelusta, kaavoittamisesta sekä protojen valmistamisesta. Tuore häämallisto toteutui huikean nopeassa aikataulussa ideasta valmiiksi tuotteeksi: ainoastaan kahden kuukauden aikana!





Maite oli työskennellyt koko pääsiäisen ajan pitkiä päiviä toimistolla malliston parissa. Kun pääsiäisen jälkeen saavuin toimistolle, ensimmäinen tehtäväni oli tehdä erilaisia viimeistelytöitä tuoreisiin malleihin. Tulipas siis ommeltua käsin monenlaisiin tuotteisiin kymmenittäin nappeja sekä tehtyä helmojen, hihojen ja lahkeiden huolittelutöitä.

Ei sinällään ehkä mitään haastavinta hommaa, mutta ymmärrän toki, että juuri siinä hetkessä se oli prioriteettilistan kärjessä, jotta mallisto olisi täydellisessä esittelykunnossa Barcelonan kuvauksissa. Lisäksi toinen harjoittelija oli koko viikon kipeänä, joten nämä kaikki huolittelutyöt napsahtivat luonnollisesti minun suunnalleni. Mutta huolittelu on toki tärkeää: laadukas viimeistely kruunaa tuotteen.

Brändin tuoreella Instagram-tilillä (@azala_novias) todetaan espanjan kielellä,  että mallisto on suunnattu ”erilaisille morsiamille, jotka haluavat tuntea hääpäivän omalla ihollaan”. Tämä pitää hyvin paikkaansa siltä osin, että mallistossa käytetyt materiaalit ovat todella mukavia, keveitä ja miellyttäviä pitää yllä. Materiaaleina on käytetty mm. silkkiä, satiinia ja sifonkia, sekä erilaisia kirjailtuja ja käsin maalattuja kankaita.





Koska malliston kankaat ovat herkkiä, liukkaita, purkaantuvia sekä helposti likaantuvia, näiden arkojen materiaalien kanssa työskentely luonnollisesti oli myös huomattavasti hitaampaa kuin esimerkiksi arkivaatteiden työstäminen. Lisäksi useat erikoistuotantona tilatut napit olivat keskimääräistä haastavampia käsitellä. Monet olivat epäsymmetrisiä, liukkaita ja jotkut melko painaviakin napeiksi, joten aina ne eivät olleet kovin helposti hyppysisissä pysyviä.

Myös toinen työharjoitteluviikkoni jäi pääsiäisen vuoksi vajaaksi, nelipäiväkseksi. Alkuviikon huolittelu- ja nappishown jälkeen pääsin loppuviikosta myös käsiksi ihan ”oikeisiin" hommiinkin, eli villakangastakin vuorittamiseen. Kaiken kaikkiaan voin kyllä todeta, että rutiinini erilaisiin viimeistely- ja huolittelutöihin kasvoivat rutkasti lyhyessä ajassa, ja tulipa samalla opittua myös eräs uusi huolittelutekniikkakin.

Mielenkiinnolla jään vielä odottelemaan häämallistosta otettuja kuvia: uskon, että niistä tulee todella hienoja! Barcelonassa tapahtuneiden kuvausten antia tullaan julkaisemaan mm. Azala Novias -Instagram-tilillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti